Provsmakat

Efter att ha frossat i diverse mattidningar, kokböcker och på olika receptsajter är det nu dags att provlaga de recept som fått min mun att vattnas.

Laxburgare med sesamdoftande coleslaw

Publicerad 2014-09-03 10:19:24 i Huvudrätt,

Först ut är inget mindre än en fräsch burgare från Matmagasinet nr 3 mars 2014.
Listan med ingredienser var överkomligt lång och det mesta hade jag redan hemma.
 
 
Receptet var indelat i fyra faser; laxbiffarna, coleslawn, klyftpotatisen och tillbehören till burgarna.
 
Laxbiffarna
Här finhackades rödlök, röd paprika och lax. Detta blandades med kryddor och ägg till en färs. Tyvärr blev färsen väldigt vattnig, vilket gjorde det svårt att forma biffarna. Troligtvis berodde detta på att jag använde fryst lax. Färsk lax hade antagligen blivit mycket fastare. Med lite trixande och en gnutta tur lyckades jag dock få till hela och fina biffar, med en riktigt fin smak.
 
Smakbetyg: 4 av 5 Piggelin
 
Coleslaw
Vid tidigare tillfällen har jag gjort coleslaw på creme fraiche och majonäs. Detta recept innehöll endast majonäs, men också en skvätt sesamolja. Resultatet blev aningen fetare än annars, men väldigt god smak.
 
Smakbetyg: 4 av 5 Piggelin
 
Tillbehör och klyftpotatis
Dessa moment känner jag inte behöver någon vidare utläggning.
 
 
 Resultatet blev lyckat och smakade riktigt gott. Detta recept sparar jag och kan mycket väl tänka mig göra fler gånger.
 
Slutbetyg
Utseende: 3 av 5 Piggelin
Smak: 4 av 5 Piggelin
Svårighetsgrad: 2 av 5 Piggelin
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milla

Mat, mat, mat - jag älskar att både laga och äta den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela