Laxburgare med sesamdoftande coleslaw
Först ut är inget mindre än en fräsch burgare från Matmagasinet nr 3 mars 2014.
Listan med ingredienser var överkomligt lång och det mesta hade jag redan hemma.

Receptet var indelat i fyra faser; laxbiffarna, coleslawn, klyftpotatisen och tillbehören till burgarna.
Laxbiffarna
Här finhackades rödlök, röd paprika och lax. Detta blandades med kryddor och ägg till en färs. Tyvärr blev färsen väldigt vattnig, vilket gjorde det svårt att forma biffarna. Troligtvis berodde detta på att jag använde fryst lax. Färsk lax hade antagligen blivit mycket fastare. Med lite trixande och en gnutta tur lyckades jag dock få till hela och fina biffar, med en riktigt fin smak.
Smakbetyg: 4 av 5 Piggelin
Coleslaw
Vid tidigare tillfällen har jag gjort coleslaw på creme fraiche och majonäs. Detta recept innehöll endast majonäs, men också en skvätt sesamolja. Resultatet blev aningen fetare än annars, men väldigt god smak.
Smakbetyg: 4 av 5 Piggelin
Tillbehör och klyftpotatis
Dessa moment känner jag inte behöver någon vidare utläggning.

Slutbetyg
Utseende: 3 av 5 Piggelin
Smak: 4 av 5 Piggelin
Svårighetsgrad: 2 av 5 Piggelin